Studentenrecept: lentepasta met geroosterde groenten
Als het wat warmer wordt, willen we vaak wat meer frisse en minder zware gerechten eten. Dit is een pasta die uitstekend past bij de lente!
Studentenrecept lentepasta met geroosterde groenten
IngredientenSpaghetti (volkoren) voor twee personen
1 grote winterwortel, fijn gesneden in dunne ronde schijfjes of plakjes van 1cm breed en 3 cm in lengte en ongeveer 4 mm dikte.
1 Lenteuitje, in fijne ringetjes gesneden
Half bakje cherrytomaatjes
Geraspte kaas naar smaak
Groot bakje zure room (light)
2 Eetlepels olijfolie
Tijm, zout en peper naar smaak
BereidingswijzeMeng de groenten en het lenteuitje met de olijfolie en tijm, zout en peper en doe ze daarna in een oven op 200 graden of in een magnetron met ovenstand ongeveer 20 minuten totdat ze lichtbruin worden. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (net gaar met een beet). Giet de spaghetti af en meng de gegrilde groenten er door met 2 flinke eetlepels zure room, of meer indien gewenst. Strooi er tot slot de gewenste gerapste kaas over. Voila, super makkelijk en heerlijk!
Vind op onderwerp