Studentenrecept: bladerdeeg improvisatiepizza

Studentenrecept: bladerdeeg improvisatiepizza

Het zonnetje breekt vandaag af en toe door, en je wilt natuurlijk zo lang mogelijk buiten genieten. Dat vraagt om een improvisatie gerecht!

Studentenrecept bladerdeeg improvisatiepizza

Met deze bladerdeeg pizza zit je altijd goed. Koop een goedkoop pak bladerdeeg en je kunt met een paar extra ingredienten voor onverwachte gasten koken.

Wat heb je verder nodig:

Een pot pastasaus (of goedkoper: een blik gepelde tomaten gekookt met een gefruit uitje en verse Italiaanse kruiden)

Groenten en/of vlees of vis naar keuze en andere toppings, zoals dunne plakjes aubergine, olijven, zongedroogde tomaatjes, artisjokharten, salami

Geraspte kaas of een andere kaas die smelt

Bereidingswijze
Pak een plak bladerdeeg en smeer daar een laagje pastasaus op. Probeer wat van de rand vrij te houden. Maak er zoveel je wilt.

Top de bladerdeegpizza daarna af met ingredienten van jouw keuze en als laatste met wat kaas.

Doe de pizza's in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak ze ongeveer 15-20 minuten totdat ze lichtbruin zijn geworden en goed gerezen. Eet smakelijk!

Vind op onderwerp