Studentenrecept: Mexicaanse 'tosti'
Technisch is deze tostada niet meer dan een gegrilde tortilla met topping, maar het ziet er net wat leuker uit en je kan deze wat voller beladen met verse ingrediënten dan bij een gerolde burrito. Dat wordt een kleine Fiesta Mexicana in je maag!
Studentenrecept Mexicaanse tosti
Ingrediënten
(voor voorgerecht 4 personen, als hoofdgerecht voor 2 personen)
Geschatte kosten: 5 a 6 euro
1 Verse avocado, in schijfjes zonder schil (1 euro op de markt)
Klein bakje zure room (60 cent)
Pakje zachte tortilla's (1,50 -2 euro)
1 of 2 blikjes kidneybonen (0,60 ct per blik) of zwarte bonen/bruine bonen
Bakje cherrytomaten (1 euro op de markt)
Belegen geraspte kaas naar smaak (1,50)
Chilipoeder naar smaak
Eventueel verse koriander.
BereidingswijzeGril de tortilla's plat in een klein oventje of op de grill-stand in een magnetron. Doe dit ongeveer 2 minuten.
Laat de bonen uitlekken. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in stukjes en vermeng deze met de bonen en
de chilipoeder. Verdeel dit mengsel over 4 of meer tortilla's.
Doe er de geraspte kaas over naar smaak. Doe de tortilla's nog eens 2-4 minuten in de grill (goed in de gaten
houden!).
Leg bij serveren schijfjes avocado bovenop (avocadostukjes worden niet bruin als je de pit in het schaaltje houdt of een beetje citroensap over de schijfjes sprenkelt) en een flinke lepel zure room bovenop iedere tostada. Eventueel naar smaak wat verse koriander. Smullen maar!
Tip: koop je groenten en andere boodschappen op de markt, dan ben je vaak veel goedkoper uit.
Notitie: dit is een aangepaste en goedkope variant van
dit recept van BBC.
Vind op onderwerp