Pizza van pita's
Pizza is helaas niet een maaltijd vol gezonde voedingswaarden, maar het is wel makkelijk, snel en goedkoop. En dat is nou net waar het soms op een luie avond om draait als je even inspiratieloos in de keuken staat. Onze variant is nog sneller.
Studentenrecept pizza van pita's
Wat heb je hiervoor nodig?
Pita broodjes, gesneden door tweeen (2 a 3 pitabroodjes per persoon, afhankelijk van hoeveel trek je hebt en of je er nog iets bij eet)
Pizzasaus of tomatenketchup
Geraspte kaas Andere topping die je lekker vindt: stukjes tomaat, verse kruiden, paprika, champignons, salami, etc.
Gebruik een klein oventje of de ovenstand/grillstand van je magnetron.
Bij ovenstand: voorverwarmen op 200-220 graden en ongeveer 7 minuten aan iedere kant.
Bij grill stand: ene kant paar minuten grillen, dan omkeren en de kant met topping een paar minuten grillen (goed in de gaten houden!)
Hoe maak je het klaar?
Grill de ene pita kort lichtbruin aan 1 kant en draai om
Besmeer de ongebakken kant met tomatensaus en strooi er flink veel geraspte kaas overheen.
Doe er daarna eventuele topping op die je lekker vindt.
Grill totdat de kaas bubbelt.
Tip: als alternatief voor pita’s is het ook leuk om naanbrood te gebruiken. Naanbrood heeft vaak een knoflook/koriandersmaak en komt uit India. Naanbrood is lekker met toppings als: tomatenpuree, mozarella en olijven, of cheddar en chorizo. Of neem een topping in stijl: Indiase currypasta met shoarmareepjes en groenten bijvoorbeeld!
Vind op onderwerp