Je CV op volgorde

Je CV op volgorde

Wat is nu eigenlijk de juiste volgorde van een CV? Zet je CV in de juiste volgorde met deze tips! 1. Personalia
Dit zijn je persoonlijke gegevens waarmee je een CV moet beginnen. Vermeld in ieder geval het volgende:
· NAW-gegevens (naam, adres, postcode & woonplaats)
· telefoonnummer(s)
· e-mailadres
· rijbewijs
· geslacht
· nationaliteit
· geboortedatum & plaats
· burgerlijke staat
Noem wat jij het vermelden waard vindt of wat relevant is met betrekking tot de vacature.

2. Opleidingen

Deze behoren op chronologische volgorde te staan (de meest recente opleiding bovenaan). Opleidinggegevens vanaf de middelbare school zijn voldoende. Vergeet er niet bij te zetten of je desbetreffende diploma hebt behaald en in welk jaar. Geef eventueel ook een beknopt overzicht van je:
· vakkenpakket
· afstudeeronderwerp
· studierichting
· specialisaties
Onder stagevermeldingen geef je een korte indicatie van je werkzaamheden of het project waaraan je hebt meegewerkt. Je kunt stage ervaring onder je 'Opleidingen' plaatsen, maar ook onder een apart kopje 'Stage'.

3. Werkervaring
Ook alles onder deze kop dien je in chronologische volgorde te plaatsen op je CV (waarbij je meest recente werkervaring dus bovenaan staat, ook als je dat nu nog doet). Bedenk voor jezelf of al je werkervaring relevant is voor je CV: als je 5 interessante functies hebt vervuld, en bijvoorbeeld 3 bijbaantjes hebt gehad die niet echt relevant zijn, dan kun je deze of kort vermelden of weglaten op je CV. Vergeet niet:
- je functienaam extra te benadrukken (bijvoorbeeld vetgedrukt maken)
- een kort overzicht te geven van je inhoudelijke taken en verantwoordelijkheden

De samenvatting van je werkervaring is tevens één van de meest belangrijke onderdelen van het CV. Deze dient, net als je opleidinggegevens, op chronologische volgorde te staan (meest recente ervaring bovenaan).
Vermeld:
· naam en plaatsnaam van het bedrijf
· eventuele afdeling
· jouw functie en activiteiten
· relevante resultaten
· nevenwerkzaamheden

Wees creatief. Heb je bij verschillende bedrijven een zelfde of soortgelijke functie vervuld, beschrijf dan niet continu dezelfde taken. Na een aantal jaren werkervaring worden je stages minder interessant. Wees daar beknopt in, tenzij de stages perfect aansluiten op de vacature. Je kan er ook voor kiezen om het logo van de (oud) werkgever toe te voegen. Let hierbij wel op de grote van de foto in verband met het versturen van je CV.

4. Vaardigheden
Onder vaardigheden kun je bijvoorbeeld je computervaardigheden en je taalvaardigheden plaatsen. Zeker als dit relevant is voor de vacature waarop je solliciteert! Om je CV zo volledig mogelijk te maken kun je ervoor kiezen om ook het niveau aan te geven (bijvoorbeeld gemiddeld, goed of uitstekend).

5. Nevenwerkzaamheden
Veel bedrijven vinden je interessant als je nevenwerkzaamheden heb verricht. Denk hierbij aan het vrijwilligerswerk dat je hebt gedaan of denk aan je rol in het bestuur van je sportclub. Beschrijf je nevenwerkzaamheden duidelijk op je CV. 6. Hobby's
Je kunt je CV een persoonlijke touch geven door je hobby's aan te geven.


Vragen over de volgorde van je CV? Stel jouw vraag direct aan een van onze medewerkers!

Is je CV helemaal compleet? Doe de CV checklist en bekijk daarna ons vacatureoverzicht en start met solliciteren?




Vind op onderwerp