De samenvatting op linkedin
Wat moet je in je samenvatting op linkedin zetten? Lees verder voor de do’s en don’ts. Maar eerst iets anders. Je profiel begint met een pasfoto. Het is niet allesbepalend maar een lachende foto helpt echt. Plaats dus een actuele foto van jezelf online waarop je vrolijk de wereld inkijkt. Als je pasfoto in orde is kijken mensen als eerste naar je samenvatting, de summary.
Wat moet je in je samenvatting zetten? Allereerst een drietal don’ts:
1 Plaats geen uitgebreide profielomschrijving van het bedrijf waarbij je werkt. Mensen zijn in jou geïnteresseerd, niet in een reclameboodschap van je werkgever.
2 Herhaal niet je volledige levensloop. Die staat er onder, je samenvatting moet iets eigens van je weergeven.
3 Functieinhoud. Niemand is bij een eerste gesprek geïnteresseerd in alle details van je functie. Interessanter is het om te vertellen waarom je voor die functie hebt gekozen, wat je aantrekkelijk vond en wat je er mee wilt bereiken.
Dat waren de don’ts, ze zijn vrij duidelijk. Zeker als je je van te voren bedenkt dat je samenvatting ongeveer hetzelfde moet inhouden als een eerste gesprek met een onbekende. Wat zou jij als eerste aan die onbekende willen vertellen? Het voordeel op linkedin is dat je weet dat die onbekende naar je op zoek is of door een zoekactie op je profiel is terechtgekomen. Drie do’s op een rij:
1 Omschrijf jezelf in een korte tagline van maximaal twee zinnen. Geef daarin aan wat je ambities en doelen zijn.
2 Geef aan wat je voor anderen kan betekenen. Wees duidelijk en concreet op dit gebied. Durf keuzes te maken door zo specifiek als mogelijk te benoemen op welke vlakken je van meerwaarde kan zijn voor anderen.
3 Contact. Zet in je samenvatting een emailadres of telefoonnummer zodat je direct bereikbaar bent.
Succes met je nieuwe samenvatting op linkedin!
Bekijk ook onze
LinkedIn Profiel Checklist!
Vind op onderwerp