Beveiligingswerk Schiphol

Beveiligingswerk Schiphol

Het beroep luchthavenbeveiliger

Luchthavenbeveiliging feitjes

  In het jaar 2018 zijn 71 miljoen passagiers de douane zijn gepasseerd met 50 miljoen bagage

  De gemiddelde passagier op Schiphol Airport komt uit Europa, is man en heeft 4 tot 10 keer in zijn leven gevlogen

  Het gekste wat werd geprobeerd om mee te smokkelen op luchthaven Schiphol? 200 tarantula’s en een paar duizendpoten, sprinkhanen en kevers. De beestjes waren verstopt tussen de kleding van een echtpaar  

  Ben je kleurenblind? Dan kom je niet in aanmerking voor de functie luchthavenbeveiliger. Je moet goed kleuren kunnen zien in verband met het bedienen van scanapparatuur. 


Geïnteresseerd in een baan als Luchthavenbeveiliger? Solliciteer op de vacature Luchthavenbeveiliger.


Welke doet een luchthavenbeveiliger?

3 Argumenten

Waarom deze baan (n)iets voor jou is:

Quotes medewerkers

Veiligheid is de grootste prioriteit voor passagiers en de bemanning. Samen met een groot scala aan fijne collega's zorgen wij voor die veiligheid. Ik vind het erg fijn om bij de passagiers op de securitycheck het spanningsveld te doorbreken en hen vertrouwen te geven. Ik doe dit werk graag en met heel veel enthousiasme!
Een typische dag op het werk is niet te omschrijven! Elke dag is anders. Passagiers van over de hele wereld bezoeken jóuw werkplek. De één heeft haast, de ander gaat met zijn/haar gezin op vakantie. Er wordt behoorlijk wat van je gevraagd als je controleert op de veiligheid, tegelijkertijd gastvrouw/gastheer bent en je continue moet aanpassen op de wisselende omstandigheden. Roosters kunnen zwaar zijn (wisselend), maar je hebt hier zelf invloed op door er goed mee om te gaan. Werken op een internationale luchthaven is een keuze en zo'n wisselend rooster is daar een gegeven in. Het salaris is conform de CAO en wordt altijd netjes op tijd uitbetaald. Doorgroeimogelijkheden zijn goed te bespreken.
Als luchthavenbeveiliger of beveiliger op Schiphol controleer je de passagiers en de bagage voordat zij het vliegtuig in gaan. Op Schiphol ben je niet alleen een beveiliger maar ook een hulpverlener, gastvrouw/heer. Wat ik wel fijn vind. Omgang met passagiers en hen ten dienste te zijn spreken mij erg aan. Ik heb geleerd om positieve feedback te geven en feedback zelf te incasseren. Ook wordt er op gelet dat je de nieuwste ontwikkelingen op het werk en in je vakgebied volgt. Je blijft jezelf wel uitdagen in deze functie.

Werken als luchthavenbeveiliger via De Werkstudent
Iets voor jou?

Wij zoeken per direct luchthavenbeveiligers.  Dus heb je een mbo2 diploma beveilging en wil je van de luchthaven jouw werkplek maken?  Bekijk dan onze online vacature en solliciteer!

Omdat het verkrijgen van toegang tot de beschermde gebieden van Schiphol afhankelijk is van de uitslag van een langdurig veiligheidsonderzoek, verwachten wij dat het 6 tot 8 weken duurt voor je aan het werk kan nadat je hebt gesolliciteerd. 


Soliciteer vandaag nog> Bekijk de vacature Luchthavenbeveiliger.

Vind op onderwerp