5 redenen waarom jij een flexwerkplek moet proberen

5 redenen waarom jij een flexwerkplek moet proberen


Studeren of werken: 


Meestal gebeurt dat vanachter een bureau thuis of op kantoor. Maar wist je dat een andere werkomgeving op zijn tijd meerdere voordelen met zich meebrengt? Wij sommen er een aantal voor jou op.

Ritme
Wanneer jij veel vanuit huis werkt, kan dit impact hebben op jouw ritme. Je hebt namelijk niet per se een geldige reden om zo vroeg als normaal op te staan, er is continue afleiding om je heen qua privézaken en het is verleidelijker om tussendoor even op bed of de bank te liggen.

Door naar een werkplek buiten de deur af te reizen, scheid je werk en privé beter. Je kan gedisciplineerder werken, omdat je er toe wordt gezet meer te plannen, zoals het incalculeren van jouw reistijd. uren, prioriteiten en pauzes meer in de hand!
 
Inspiratie en motivatie
Een sfeer kan veel met je doen! Flexplekken zijn meestal zo ingericht dat ze jouw creativiteit en productiviteit bevorderen. Bepaalde kleuren, ruimtes en mensen hebben invloed op jouw werkgedrag. TED-spreker en productiviteit expert Jason Fried vroeg aan zijn publiek waar zij het meest productief zijn.

Wat bleek? Kantoor of school zaten niet in de top 3. Externe locaties en de trein of het vliegtuig waren volgens het publiek de beste plekken om te werken. Waarom? Omdat je je op een locatie buiten kantoor meer kan afsluiten van externe invloeden, zoals collega’s die je onderbreken, en nieuwe indrukken krijgt.

Elke keer een andere omgeving boost jouw inspiratie en geeft geen sleur. Daarnaast zit je in een professionele omgeving waar de energie van anderen erg aanstekelijk kan werken!
 
Het kan overal
Er zijn inmiddels veel koffietentjes, business panden en hotels die zich hebben omgedoopt tot flexwerkplek. Met een handige app: Flexpackerz kan jij als werknomad de beste flexwerkplekken vinden om te werken, studeren of de ‘professionals’ om je heen te meeten. Het is een soort LinkedIn voor werklocaties bij jou in de buurt!

De plekken profileren zich op de app aan de hand van hun faciliteiten en aanbiedingen. De flexwerkplekken worden namelijk gerankt aan de hand van goede koffie, WIFI, service en voldoende stopcontacten voor jouw device. Zo kan jij makkelijker een omgeving kiezen die past bij jouw werkzaamheden en behoeftes. Via Maps navigeert de app je dan naar de gekozen plek. Eenmaal daar ingecheckt (dit moet je ook even aangeven via de app), kan jij met de mensen op de locatie in contact treden.

Zo kan je samen een kopje koffie of thee drinken op basis van een uitnodiging, chatten over iets waar je tegenaan loopt of advies krijgen. Ook handig: de app laat je zijn waar je goedkoop of gratis een vergaderruimte kan boeken. Interessant voor als je een meeting of overleg voor een schoolproject hebt ingepland!
 
Extra note: Flexplekken zijn er tegenwoordig in elke stad en allemaal goed bereikbaar, zowel met het OV als met de auto.
 
Netwerken
Je ontmoet nieuwe mensen als je werkt op een vreemde/andere locatie. Bewust of onbewust treed je in contact met gelijkgestemden. Tijdens het koffie halen, het lunchen of verderop in de ruimte waar jij hebt plaatsgenomen bijvoorbeeld.

Alleen maar leuk (wie weet help je elkaar verder!) en veel beter dan die eenzaamheid die je afgezonderd thuis ervaart. 
 
Minimale kosten
Flexwerkplekken zijn er in alle soorten en maten. Van de kleine cafés in het centrum tot de business centers in het financiële district a la De Zuidas. Wat de aanbieders allemaal gemeen hebben, zijn de minimale kosten. Een flexwerkplek kan je tegen een lage prijs afnemen of is gratis.

Zo betaal je in een koffietentje slechts jouw eten en drinken en ben je in een wat zakelijkere/rustige omgeving meestal een bedrag van €2,75 per uur kwijt. Geen huurcontracten en abonnementen dus!

Overtuigd? Mooi, want volgend artikel staat in het teken van leuke locaties in Amsterdam om te flexwerken!

Vind op onderwerp